Sygdom og barsel

Læs om dine rettigheder, hvis du bliver syg før under eller efter din fødsel, hvis dit barn bliver syg samt fars ret til at overtage orloven.

Sygdom før fødsel

Bliver du sygemeldt, fordi graviditeten har et sygeligt forløb, kan udbetalingen af barselsdagpenge starte tidligere end de fire uger før forventet fødsel.

Du kan melde dig syg på "Min side" på jobnet.dk og kontakte DSA og oplyse, at du er syg p.gr.a. din graviditet. Det skal du gøre på din første sygedag. DSA indberetter dit sygefravær til Udbetaling Danmark, der sender dig et underretningsbrev, som du skal returnere til Udbetaling Danmark.

Sygdom under barselsorlov

Bliver du syg under din barselsorlov, vil du som udgangspunkt fortsætte med at få barselsdagpenge. Det vil sige, at orloven hverken kan udskydes eller suspenderes.

Fars ret til indtrædelse ved mors sygdom

Som far kan du indtræde i moderens ret til barselsdagpenge i de første 14 uger efter fødslen, hvis moderen dør eller ikke kan passe barnet på grund af sygdom.

Barn indlagt på sygehus

Bliver dit barn indlagt på sygehus inden for de første 46 uger efter fødslen, forlænges barselsdagpengeperioden med indlæggelsesperioden – dog højst i tre måneder. Retten til at forlænge dagpengeperioden gælder ikke for de to uger, som faderen har ret til i forbindelse med fødslen.

Ydelser fra PKA

Hvis du er sygemeldt på grund af din graviditet og modtager barselsdagpenge, kan du søge om pensionsbidragsbetaling fra pensionskassen PKA.

Ydelser ved sygdom, barsel, sorgorlov og alvorligt syge børn


Sygdom kan ramme alle.
Læs mere her om ydelser ved sygdom og tøv ikke med at ringe til os på tlf: 33 15 10 66.
Du kan også skrive til os via Indbakken på Mit DSA.

Klik her