Er du nyuddannet og skal snart starte i job

Er du nyuddannet, og er der mindre end 6 uger til, du starter i job, går på barsel eller læser videre? Så kan du muligvis blive omfattet af en såkaldt ”mindre intensiv indsats”, hvis du melder dig ledig.

Sådan bliver du omfattet af "mindre intensiv indsats"

Er der mindre end seks uger til, du starter i job eller går på barsel,, kan det være en mulighed, at du godkendes til mindre intensiv indsats.

Godkendelse af mindre intensiv indsats

De første 3 måneder af din ledighed, er det a-kassen der vurderer om du kan være omfattet af mindre intensiv indsats. Du kan ringe til os på 33 15 10 66 eller skrive en besked på Mit DSA, hvor du oplyser, hvornår du afmelder dig og med hvilken begrundelse.

Når dit forløb efter 3 måneders ledighed også er i dit jobcenter, skal du kontakte jobcenteret for at få afklaret om du kan omfattes af mindre intensiv indsats.

Hvad betyder mindre intensiv indsats?

Når du er omfattet af en ”mindre intensiv indsats”, betyder det, at du bliver fritaget for nogle af kravene til at være aktiv jobsøgende – fx at du ikke er forpligtet til at deltage i samtaler med a-kassen og jobcentret eller søge job.

Disse krav skal du normalt opfylde for at få udbetalt dagpenge. Du kan dog stadig blive henvist til relevant arbejde af jobcentret, hvis de finder et job, der kan varetages i perioden.

Husk at melde afbud til møder hos os

Hvis de bliver omfattet af "mindre intensiv indsats", er det vigtigt, at du hurtigst muligt ringer til os på tlf. 3315 1066 og melder afbud, hvis du allerede er indkaldt til møder hos os.

Dine forpligtelser på "mindre intensiv indsats"

Selvom du er omfattet af ”en mindre intensiv indsats”, er der stadig nogle ting, du skal gøre for at have ret til dagpenge:

  • Opret dit CV på Jobnet.dk
    Har du ikke allerede oprettet dit CV på Jobnet.dk, skal du gøre det med det samme. Dit CV skal være søgbart, indtil du afmelder dig som ledig.
  • Henvisning til arbejde
    Hvis jobcentret eller a-kassen henviser dig til relevant arbejde, der kan udføres i perioden optil, du starter i job, har du pligt til at påtage dig dette.
  • Være tilmeldt Jobnet hele perioden
    Du skal være tilmeldt på jobnet.dk indtil den dato, hvor du ikke længere er ledig. Den dag, du starter i dit nye arbejde eller går på barsel, skal du afmelde dig igen.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 33 15 10 66. Du kan også skrive til os via Indbakken på Mit DSA.

Se åbningstider

Kontakt til jobcenter her


Du kan finde telefonnummeret til dit lokale jobcenter her.

Klik her for at komme til Jobnet.dk