Lav din efterlønsberegning på efterloensberegner.dk
Når du har fulgt vores guide fra trin 1 til 4, er du klar til at lave din efterlønsberegning.
Udfyld felterne med de tal, du har indsat i dit pensionsskema.
Bliver du i tvivl undervejs, kan du finde svar nedenfor:
Vælg dit fødselsår
Reglerne for modregning af pension afhænger af din fødselsdag. Derfor skal du starte med at vælge, hvornår du er født, så beregneren bruger de rette regler, når den udregner din efterløn.
Hvad er bruttoværdien af dine kapitalpensioner og aldersopsparingen ved din efterlønsalder?
Her indtaster du summen af dine kapitalpensioner. Det er det beløb, du har opsummeret i række 1 i pensionsskemaet. Husk at tjekke, at alle beløb, der indgår, er før skat. Hvis du har fundet tallene på Mit DSA, er tallene som udgangspunkt oplyst før skat.
Hvad er værdien af dine ratepensioner ved efterlønsalderen?
Her indtaster du det beløb, du har opsummeret i række 2 i pensionsskemaet. Det er de ratepensioner, du har indbetalt til i et ansættelsesforhold eller oprettet privat.
I feltet her skal du indtaste depotværdien af dine ratepensioner. Husk at tjekke, at alle beløb, der indgår, er før skat. Hvis du har fundet tallene på Mit DSA, er tallene som udgangspunkt oplyst før skat.
Hvor meget kan du årligt få udbetalt fra private livsvarige pensioner?
Her indtaster du det beløb, du har opsummeret i række 3 i pensionsskemaet. Husk at tjekke, at alle beløb, der indgår, er før skat. Hvis du har fundet tallene på Mit DSA, er tallene som udgangspunkt oplyst før skat.
Hvor meget kan du årligt få udbetalt i tjenestemandspension?
Hvis du har en tjenestemandspension, vil den som hovedregel fremgå af din oversigt på Mit DSA.
Hvor meget kan du årligt få udbetalt fra livsvarig pension i ansættelsesforhold?
Her indtaster du det beløb, du har opsummeret i række 5 i pensionsskemaet. Husk at tjekke, at alle beløb, der indgår, er før skat. Hvis du har fundet tallene på Mit DSA, er tallene som udgangspunkt oplyst før skat.
Hvor meget får du årligt udbetalt fra ratepension i ansættelsesforhold i efterlønsperioden (udbetales løbende i efterlønsperioden)?
Hvis du vælger at få en ratepension fra et ansættelsesforhold udbetalt, skal du være opmærksom på, at du skal rettes 2 steder i pensionsskemaet.
I række 6 skal du indtaste det beløb, der svarer til 12 gange den månedlige ydelse før skat (det kan du få oplyst fra dit pensionsselskab). Samtidig skal du fjerne et beløb fra række 2 i pensionsskemaet, som svarer til pensionens depotværdi (det tal finder du på Mit DSA). På den måde sikrer du, at pensionen ikke tæller med 2 steder.
Hvor meget har du fået udbetalt fra kapitalpension og aldersopsparing inden din efterlønsalder?
Pensioner, du har fået udbetalt, før du kan gå på efterløn, kan også medføre fradrag i din efterløn. Du skal indtaste bruttobeløbet. Dette kan du få oplyst fra den bank, sparekasse eller det pensionsselskab, der har udbetalt ydelsen til dig. Læs mere om reglerne for modregning af pension her.
Hvor meget har du i alt fået udbetalt i løbende pension inden din efterlønsalder?
Pensioner, du har fået udbetalt, før du kan gå på efterløn, kan også medføre fradrag i din efterløn. Du skal indtaste det samlede beløb, du har fået udbetalt mellem 60 år og din efterlønsalder. Du skal oplyse det samlede beløb, du har fået udbetalt, før skat, dvs. bruttobeløbet. Dette kan du få oplyst fra dit pensionsselskab.
Indtast evt. arbejde i efterlønsperioden
Forventer du at fortsætte med at arbejde nogle timer, mens du får efterløn? Så skal du indtaste det forventede timeantal pr. måned og indtaste din timeløn. Der er kun mulighed for at indtaste ét ansættelsesforhold.
Har du forskellige jobs med forskellig timeløn, kan du fx indtaste din gennemsnitlige timeløn. Det giver dig et fingerpeg, men du skal være opmærksom på, at din beregning ikke bliver præcis.
Hvis du selv har mulighed for løbende at bestemme dit timeantal, kan du prøve at lave beregningen med forskelligt timeantal og se hvilke resultater, du får. Det kan give dig en indikation af, hvor meget du kan få ud af at arbejde.