Sociale medier

Få tips til, hvordan du dyrker dit netværk på de sociale medier.

Netværk, netværk, netværk. Det kan ikke siges for mange gange, at det er vigtigt at dyrke dit netværk, når du søger nyt job. Har du et godt netværk, får du måske tips om nye stillinger, og du kan forhøre dig om, hvordan det er at arbejde på en bestemt afdeling eller institution. På den måde kan du mentalt spore dig lidt mere ind på den stilling, du søger.

Når der skal ansættes en ny medarbejder, spørger lederen ofte, om der er nogen, som kender nogen. Hvis man søger job, er det derfor vigtigt, at vennerne og netværket ved, at man er på udkig efter et arbejde.

Er du i job, men søger videre, skal du selvfølgelig være diskret i forhold til, hvordan dit netværk får at vide, at du gerne vil finde et nyt arbejde.

Skyd genvej på sociale medier

Sociale medier kan være en genvej til at udbygge og pleje dit netværk. De understøtter både dit eksisterende netværk og kan bruges til at skabe helt nye relationer, hvor ingen har mødt hinanden før. Du kan også genskabe tidligere netværk ved fx at finde dine gamle kolleger, barndomsvenner, bekendte fra foreningslivet eller studiekammerater igen på Facebook eller LinkedIn. Det kan vise sig, at personer, du tidligere har været i kontakt med, arbejder lige præcis der, hvor du drømmer om at blive ansat. Eller måske har de bare kendskab til stedet.

Facebook og LinkedIn giver også mulighed for at deltage i faglige digitale netværk og på den måde udvide dine forbindelser til mennesker, du (endnu) ikke har mødt personligt. Der findes fx flere fora på Facebook og LinkedIn, hvor sundhedsfaglige med eller uden job netværker og deler både faglig viden og ledige stillinger og vikariater. Prøv blot at søge på din faggrupper på Facebook. Så vil der med garanti dukke en gruppe eller flere op.

Sociale medier kan hjælpe dig med at dyrke og udbygge dine relationer, men husk at et fysisk møde som regel er stærkere. Når den første kontakt er skabt, kan det derfor være oplagt at fortsætte snakken ved et uformelt møde.

Se også her, hvordan du kommer godt i gang med LinkedIn.

Husk at tjekke din profil

Det er ikke ualmindeligt, at arbejdsgivere tjekker ansøgernes profiler på Facebook. Hvis din Facebookside er åben, er det værd at overveje, hvilket helhedsindtryk man får af dig.

Når du er jobsøgende, kan der derfor vælge relevant at følge disse råd:

  • Vælg et ”profilbillede” der ligner dig. Det er også vigtigt, hvis du har en lukket profil, så er billedet det eneste, der bliver vist.
  • Tilpas dine oplysninger om ”arbejde og uddannelse”, så de svarer til hovedpunkterne i dit normale CV.
  • Gennemgå din liste over ”aktiviteter og interesser.” Det er alt det, du har klikket ”synes godt om.” Måske er der noget på listen, der giver et forkert indtryk af, hvem du egentlig er.
  • Tilpas dine ”grundlæggende oplysninger”, så de giver et godt og grundigt indtryk af, hvem du er. Tjek en ekstra gang for åbenlyse modsætninger, der vil skabe forvirring for den, der ikke kender dig.
  • Gennemgå dine opslag på ”din væg” og dine billeder – og lav evt. indstillingerne om, så de kun kan ses af ”dine venner” og ikke er ”offentlige.” Sjove kommentarer eller videoer kan frastøde en arbejdsgiver, selv om du og dine venner synes, det er sjovt.

Gratis temamøde om LinkedIn

Har du en profil på LinkedIn, men ved du ikke helt, hvad du skal bruge den til? Eller er du gået i gang, men synes ikke helt, du får nok ud af det? Så deltag på temamødet og få inspiration til, hvordan du bruger LinkedIn til at nå dine karrieremål.

Læs mere her

Hent step-by-step guide til oprettelse af LinkedIn

Virker det uoverskueligt at skulle sætte sig ind i, hvordan man opretter en LinkedIn-profil, så læs den her guide. Den tager dig hånden fra du trykker "opret profil", til at den er oprettet. 

Sådan opretter du en Linkedin profil Step By Step