4 gode grunde til at være på LinkedIn:
- LinkedIn er den tredje mest anvendte kanal, når arbejdsgivere
rekrutterer nye medarbejdere. - Du kan holde dine arbejdsmæssige relationer ved lige og
gøre det nemt for andre at kontakte dig. - Du får adgang til faglig viden og sparring ved at følge
virksomheder og deltage i netværksgrupper. - Du kan dele ud af din faglighed og hjælpe mennesker
i dit netværk.
Dit netværk kan give dig inspiration, hjælpe og måske endda føre dig til drømmejobbet. 3,1 mio. danskere har en profil på LinkedIn, og lige nu er sundhedssektoren den tredje største branche repræsenteret.
Der er altså også et stort potentiale for dig, som sundhedsfaglig bachelor og akademiker i at være til stede.
Lær, hvordan du bruger LinkedIn til at nå dine karrieremål
Plej netværket
LinkedIn er et socialt medie, som drejer sig om dit professionelle liv. Med LinkedIn er det blevet let at vise, hvem du er på en let tilgængelig måde, der i sidste ende styrker dit faglige netværk.
På LinkedIn opretter alle brugere et CV med uddannelse og erfaring, og deler løbende information om jobskifte, projekter, relevante artikler og viden inden for deres fagområde. Når du har en profil på LinkedIn er det let at følge med i, hvor dit netværk arbejder og hvad de arbejder med.
Det kan være nyttigt, hvis du fx søger nyt job, mangler en kollega eller søger viden inden for et særligt fagområde. Er man forbundet på LinkedIn er det let at tage kontakt og udnytte sit netværk.
Networking og dit omdømme på sociale medier
Det er vigtigt, at du husker at adskille din adfærd på LinkedIn fra andre sociale medier. LinkedIn er mere professionelt rettet end fx Facebook, så overvej, hvad du skriver og deler.
Vi anbefaler, at du bruger tid på at holde dit netværk ved lige, fx ved at dele nogle relevante artikler, skrive anbefalinger til kolleger eller give ’likes’ på dine kontakters profiler. Følg gerne disse gode råd:
- Din profil skal være velskrevet og gennemskuelig.
- Skil dig ud og vær kreativ. Hold ikke alt for fast i de traditionelle CV-råd, men prøv dig frem.
- Dit netværk er vigtigst. Jo flere kontakter, jo bedre.
- Netværk aktivt, men undgå at markedsføre dig selv. Giv andre anbefalinger og likes på statusopdateringer og sørg for at være med i faglige netværksgrupper.
- Bed kun om anbefalinger fra tætte kontakter i dit netværk.
- Giv, og du vil få igen. Det er velkendt, at jo mere du roser mennesker på den måde LinkedIn tilbyder, jo mere ros vil du også få tilbage.
Følg arbejdsgivere på LinkedIn
Sundhedssektoren er godt repræsenteret på LinkedIn, og der er flere potentielle arbejdsgivere, end man faktisk skulle tro. Hospitalerne er massivt tilstede og i takt med den hastige udvikling af danske brugerprofiler, dukker der flere private arbejdsgivere op, som er relevant for dig, der har en sundhedsfaglig uddannelse.
Mange arbejdsgivere bruger LinkedIn til at tiltrække nye medarbejdere og deler bl.a. stillingsannoncer og andet relevant indhold. Det kan være en god idé at følge virksomheder og organisationer, som du tænker, det kunne være interessant at arbejde for.
Når du følger virksomheder og deler deres indhold er du med til at inspirere dit netværk, lige som de kan være med til at inspirere dig til at finde nye potentielle arbejdsgivere.
Din Sundhedsfaglige A-kasse på LinkedIn
Din Sundhedsfaglige A-kasse har også en virksomhedsprofil på LinkedIn. Her deler vi bl.a. jobåbninger, som vi modtager gennem vores netværk med arbejdsgivere. Du kan også finde gode råd om jobsøgning og info om de ydelser, vi tilbyder vores medlemmer.
Følg Din Sundhedsfaglige A-kasse på LinkedIn.