Positivlisten

Er du ledig, og overvejer du at videreuddanne dig? Så finder du her en indgang til kurser og videreuddannelse godkendt af De Regionale Arbejdsmarkedsråd.

Hvis du er ledig og overvejer at videreuddanne dig, er det en god ide at orientere dig på din lokale positivliste. Her kan du se de korte, erhvervsrettede uddannelsesforløb, du kan deltage i allerede fra første ledighedsdag.

Positivlisterne udarbejdes af De Regionale Arbejdsmarkedsråd på baggrund af input fra uddannelsesinstitutioner, jobcentre og a-kasser.

De godkendte uddannelser er korte, konkrete forløb rettet mod områder, hvor der mangler arbejdskraft. Forløbene betales af en regional uddannelsespulje samt kommunerne og skal godkendes af jobcentret.

Jobcentret beslutter, hvilke kurser du kan deltage i

Uddannelsesforløbene varer mellem få dage og flere måneder. Det er jobcentret, der beslutter hvilke kurser fra positivlisterne, du kan deltage i. Du kan i princippet godt deltage i mere end et kursus, hvis jobcentret vurderer, at det vil øge dine muligheder for at komme i arbejde.

Kurserne på positivlisterne er inddelt i erhvervsområder. Det betyder dog ikke, at det enkelte kursus kun kan anvendes inden for det pågældende erhvervsområde.

Listerne ændres løbende - se de nyeste positivlister for dit område her:

Kontakt til jobcenter her


Du kan finde telefonnummeret til dit lokale jobcenter her.

Klik her for at komme til Jobnet.dk