Samtaler og mødetyper

Når du bliver ledig, skal du deltage i en række møder og samtaler i løbet af dit ledighedsforløb. I de første tre måneder skal du kun have møder i a-kassen. Hvis din ledighedsperiode strækker sig ud over de første tre måneder, vil du også skulle til samtaler hos jobcenteret. Herunder kan du læse om forløbet, når du bliver ledig og se hvilke samtaler, du skal deltage i.

De første 3 måneder

Du vil blive indkaldt til den første samtale med a-kassen i løbet af de første 14 dage. 

Den første samtale er ’Kom godt fra start’, og her drøfter vi dine kompetencer og muligheder på jobmarkedet. Til samtalen vil vi også oprette din personlige ’Min plan’, hvor vi sammen lægger en jobsøgningsstrategi, der passer til dig og din karriere. Samtalen bliver afholdt som en workshop med andre sundhedsfaglige ledige.

I de første 3 måneder skal du til yderligere to samtaler i a-kassen. Her sætter vi spot på dine drømme for fremtiden, og følger op på jobsøgningsstrategi og ’Min Plan’. Du skal selv booke samtalerne, men vi sender et brev, hvor vi beder om det.

Alle samtalerne vil have en coachende karakter, og du kan regne med at blive klogere på din jobsøgningsstrategi, karrieremuligheder og dine muligheder på jobmarkedet.

Efter de tre obligatoriske samtaler, kan vi mødes efter behov. Du kan altid kontakte vores karriererådgivning og aftale et møde. Du kan også benytte dig af vores mange andre tilbud fx inspirerende webinarer og temamøder. Dem finder du her.

Efter 3 måneder

Hvis du er ledig i mere end 3 måneder, skal du også have samtaler med dit jobcenter. Du skal have 3 jobsamtaler med dit jobcenter, inden du har været ledig i 6 måneder. Den første samtale i dit jobcenter, kan Din Sundhedsfaglige A-kasse også deltage i, hvis du ønsker det. Du kan tilvælge, at vi deltager i den første samtale, du skal have med dit jobcenter. Det taler vi nærmere om i den sidst del af dit kontaktforløb hos os.

Som udgangspunkt skal du selv booke samtaler med dit jobcenter.

Aktivering

I jobcenteret vil I arbejde målrettet med at etablere et aktiveringsforløb for dig. Det kan fx være en virksomhedspraktik eller et job med løntilskud.

Som ledig har du ret og pligt til aktivering af mindst 2 ugers varighed. Derudover kan jobcentret altid igangsætte et ekstra tilbud om aktivering efter behov, som du har pligt til at deltage i. Som ledig skal du have et tilbud om aktivering efter 6 måneders ledighed.

Du har også mulighed for sammen med jobcentret selv at aftale yderligere aktivering og supplerende jobsøgningsaktiviteter. Du har ret til jobrettet aktivering som job med løntilskud og virksomhedspraktik, som du selv har fundet – hvis arbejdsgiveren i øvrigt opfylder kravene i lovgivningen til at få dig i enten praktik eller tilskudsjob.

Nedenfor kan du se hele kontaktforløbet som ledig. To ud af tre af vores ledige medlemmer er i job efter kun ganske få måneder.

imageModule-image

Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Efter 16 måneder

Efter 16 måneders ledighed skal du deltage i en fællessamtale, hvor både du, jobcenteret og Din Sundhedsfaglige A-kasse deltager. Det vil du modtage information om på det givne tidspunkt.

Særlig indsats efter 1½ års ledighed
Når du har været ledig i 16 måneder, er der en fælles jobsamtale, hvor du vil blive tilbudt en særlig aktiv indsats. Dette kan bestå i tildeling af en personlig jobformidler eller en kombination af hyppigere samtaler og virksomhedsrettede tilbud.

Jobformidleren vil sammen med dig opsøge relevante virksomheder med henblik på at finde et konkret job.

Møder efter behov

I hele din ledighedsperiode har du mulighed for at booke en individuel telefonsamtale hos en karrierekonsulent i Din Sundhedsfaglige A-kasse. Derudover tilbyder vi også en række spændende webinarer og temamøder. Se alle dine medlemstilbud her.

Forventninger til dig

Uanset hvilket møde eller samtale du skal til hos os, forventer vi, at du møder forberedt, og at du har tænkt over og eventuelt nedskrevet det, vi skal drøfte.

Derudover skal du opdatere din joblog hver uge med din jobsøgning.

Herunder kan du se, hvilke forventninger der er til dig før og under møderne med os.