Dagpenge og arbejdsløshedsforsikring ved grænsearbejde og udstationering

Læs om regler og muligheder ved grænsearbejde og udstationering.

Grænsearbejde

Er du grænsearbejder, skal du være arbejdsløshedsforsikret i det land, hvor du arbejder. Hvis du ikke arbejder på fuld tid, kan du kontakte a-kassen i det land, hvor du arbejder for at høre, om du kan få dagpenge for de timer/dage, hvor du er ledig.

Bliver du helt ledig, skal du have dagpenge i det land, hvor du bor. Du skal selv sørge for at blive forsikret i bopælslandet med det samme, som forsikringen ophører i det land, hvor du har arbejdet.

Bor du i Danmark, skal du derfor straks søge om optagelse på vores hjemmeside og melde dig ledig på jobnet.dk. Vi kan kun medregne din forsikringsperiode og arbejde i det andet EØS-land, hvis vi har modtaget din ansøgning om optagelse senest otte uger efter, at forsikringen ophører i det andet EØS-land.

Du kan først få dagpenge fra den dag, hvor du har meldt dig ledig på jobnet.dk. Du skal orientere dit jobcenter ved tilmeldingen om, at du er grænsearbejder. Du kan samtidig melde dig ledig i det andet EØS-land.

Udbetaling af dagpenge er betinget af, at vi har fået dokumentation for din forsikringsperiode i det andet EØS-land. Du skal derfor bede myndigheden i landet om en attest PD U1.

Oversigt over EØS-lande

Udstationering

Skal du eller din ægtefælle/samlever udstationeres, er det en god idé at kontakte os i god tid, inden du rejser.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 33 15 10 66.
Du kan også skrive til os via Indbakken på Mit DSA.

Se åbningstider