Et stort ønske om at hjælpe unge med at få det bedre med sig selv – det er dét, der driver Maria Engberg, som oprindeligt er uddannet fysioterapeut. Spørgsmålet er, om der eksisterer et job, der matcher netop dén passion og hendes kompetencer som fysioterapeut? Et spørgsmål, der endnu står ubesvaret hen. Maria Engberg ser det dog ikke som en hindring i at forfølge sin drøm, hvis jobbet ikke dukker op.
”Jeg har en drøm om at arbejde med unges selvværd. Og hvis ikke det job allerede findes, så er det måske en mulighed at gå selvstændig – altså simpelthen skabe min egen arbejdsplads,” siger Maria Engberg, som lige nu i gang med at uddanne sig til selvværdsmentor.
Hun understreger, at det er passionen for at hjælpe unge og ikke selvstændiglivet, der trækker i hende.
Hvad skal man kunne?
Det var også med den indgangsvinkel, Maria Engberg tog til Din Sundhedsfaglige A-kasses temamøde Selvstændig – fra drøm til virkelighed (temamødet har skiftet form og hedder nu 'Kom godt i gang som selvstændig'). For hvor svært er det egentligt at starte noget selv, hvis det skulle blive aktuelt?
”Det var fedt at få mere indsigt i, hvad det kræver,” lyder det fra den kommende selvværdsmentor, som fandt ud af, at der er flere ting, man skal tænke over.
Blandt andet er det nødvendigt at få klarlagt, hvem ens målgruppe skal være og hele det grundlæggende arbejde i at undersøge, om der overhovedet er grobund for kunder i biksen.
”Det gik op for mig på mødet, at der er rigtig meget man selv kan gøre for at undersøge markedet og ens kundegrundlag,” fortæller Maria Engberg.
Og dernæst kommer opgaven med at ramme målgruppen med sin markedsføring.
”Det er svært at kommunikere på sociale medier. Og der tænkte jeg bare; okay, enten skal jeg selv blive dygtig til det eller også skal jeg alliere mig med nogen, som er gode til det”.
Fra idé til handling
Først og fremmest vil den kommende selvværdsmentor undersøge jobmarkedet for at se, om der er nogen, der kan bruge hendes kompetencer.
”Den største udfordring lige nu er at afgrænse hvilke virksomheder, der kan bruge en som mig, og hvis ikke de findes, så er muligheden der jo for at blive selvstændig,” siger Maria Engberg, som drømmer om at skabe workshops, foredrag, dybe samtaler og et fælles rum, hvor unge kan mødes og udvikle sig.
"Der er rigtig meget man selv kan gøre for at undersøge markedet og ens kundegrundlag"
- Maria Engberg, fysioterapeut
”Jeg kunne godt forestille mig at bruge min fysioterapeut-uddannelse sammen med min selvværdsmentor-uddannelse og kombinere det fysiske med det mentale. Det kan også være, der skal noget kropsterapi ind over. Alt er på idéstadiet,” siger Maria Engberg.
Øverst på listen står færdiggørelsen af uddannelsen og herefter starter arbejdet med at undersøge mulighederne for job.