Mindfulness i hverdagen

Mindfulness kan oversættes til bevidst nærvær. Det er den bevidsthed, der opstår, ved fuld tilstedeværelse i nuet med en ikke-dømmende opmærksomhed. Temamødet er en introduktion til et lille hjørne af mindfulness og en indføring i praktisk opmærksomhedstræning.

Hvis man er blevet ledig, bruger man ofte mange tanker på at se bagud og tænker fx: ”Hvorfor skete det for mig?”. Tanker kan også være bekymringstanker for fremtiden: ”Hvornår kan jeg mon få et job?”. Vi grubler over ting, der er sket, eller bekymrer os om ting, der kan ske.

På temamødet træner vi vores opmærksomhed med en meditationsøvelse og en bodyscan øvelse. Formålet er, nænsomt at observere hvad der sker i krop og sind, at forankre os i nuet med vores vejrtrækning og at acceptere det, som er. Med venlighed blot at observere sanser, tanker og følelser, kan vi opnå at være til stede i nuet med større bevidsthed og rummelighed.

Træning i mindfulness er på linje med fysisk træning, idet effekten afhænger af indsatsen. Eller sagt på en anden måde er det ”Use it or Loose it”. Du kan træne videre på egen hånd, da øvelserne ligger tilgængeligt som lydfiler på DSA´s hjemmeside og du kan også finde inspiration til flere øvelser på Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet.

Det er pt. ikke muligt at booke via browseren Safari. Benyt fx Google Chrome i stedet.

Målgruppe:

Alle medlemmer

Underviser:

Underviser er fysioterapeut og MPH Charlotte Dencker, der arbejder som karrierekonsulent i DSA. Charlotte har beskæftiget sig med mindfulness i over 15 år, har deltaget i mindfulness undervisning i ind- og udland og har taget kurser på Center for Mindfulness i USA og hos grundlæggeren af mindfulness Jon Kabat-Zinn.

Afbud:

Skulle du blive forhindret i at deltage i temamødet, skal du huske at afmelde dig, så en anden kan få din plads. Det kan du gøre ved at skrive til os på Mit DSA eller ringe til os.

Online temamøder

Temamødet er et onlinemøde på den digitale mødeplatform Teams. Du vil senest dagen inden mødet modtage en mail med et link og en guide til, hvordan du logger dig på mødet. Vi opfordrer dig til at have dit kamera tændt under temamødet. 

Tilmeld Temamøde

Tilmeld
  • Varighed

    2 timer

  • Særligt for

    Alle

Tilmeld