Charlotte fandt jobbet på LinkedIn

Som sygeplejerske er LinkedIn måske ikke det første, man tænker på, når man søger nyt job. Men for Charlotte fra Lyngby betalte det sig at pleje sit netværk netop der.

Charlotte har været aktiv på LinkedIn tidligere, men det var først, da hun blev jobsøgende på grund af en flytning, at hun for alvor begyndte at udforske potentialet.

"Jeg har haft en profil i længere tid, men som så mange andre har jeg ikke tænkt, at det var så relevant, mens jeg var i job. Derfor var det først, da jeg søgte nyt job, at jeg for alvor begyndte at pleje mit netværk." 

"Jeg har flyttet nogle grænser"

Den helt store øjenåbner kom på et temamøde hos Din Sundhedsfaglige A-kasse, hvor underviser og LinkedIn-ekspert Morten Vium demonstrerede, hvordan man kan være langt mere ”fremme i skoene”, som Charlotte selv kalder det.

"Jeg har flyttet nogle grænser. Fx diskuterede vi på temamødet, hvorvidt man skulle ”skilte” med, at man er jobsøgende. Jeg valgte at følge anbefalingen og skrive ”jobsøgende” i min profil sammen med de andre titler, jeg har haft i løbet af min karriere. Og faktisk er jeg ret sikker på, at det var lige præcis det, der gjorde, at jeg fandt mit nye job", fortæller Charlotte, der har 28 års erfaring som sygeplejerske.

Jobbet fandt Charlotte

En tidligere kollega kontaktede Charlotte og spurgte, om hun havde lyst til at komme og høre mere om hendes arbejdsplads. Kollegaen kunne se et match mellem en stilling, de havde slået op, og Charlottes kompetencer. Og det var heldigt, for af en eller anden grund havde lige præcis den stilling undveget Charlottes falkeblik i jobjagten.

"Jeg havde faktisk slet ikke set den stilling, som min tidligere kollega tippede mig om. Vi aftalte et uformelt møde, hvor jeg fik et indtryk af jobbet og arbejdspladsen. Bagefter sendte jeg en formel ansøgning, kom til samtale og fik jobbet."

Et jubilæum kan være en god krog til kontakt

Udover at opdatere sin profil med erfaring og uddannelse, har Charlotte også været meget aktiv på LinkedIn. Hun ”likede” og delte opdateringer og kontaktede de forbindelser, som kunne have relevans.

"På temamødet blev vi anbefalet at udnytte de informationer, vi fik på LinkedIn, til at kontakte vores netværk. Et jubilæum kan fx være en god anledning til at starte en dialog."

4 gode råd til dig, der vil i gang

Charlotte anbefaler varmt andre jobsøgende at kaste sig ud i LinkedIn. Selv om mange stillinger skal slås op, fx i det offentlige, så giver netværket alligevel en fordel. Hun giver her 4 gode råd til dig, der vil i gang:

  1. Overvej, hvad dit billede signalerer – jeg valgte selv at få taget et nyt hos en professionel fotograf.
  2. Vær åben og bryd dine grænser – det betaler sig.
  3. Brug LinkedIn til at tjekke, om du kender nogen, der arbejder, der hvor du søger. Det kan give en god indsigt og viden om arbejdspladsen.
  4. Husk at pleje dit netværk mens du er i job – få inspiration på et kursus eller et temamøde. Man kan meget mere med LinkedIn, end man forestiller sig.

Hjælp til jobsøgning

Få hjælp til din jobsøgning, ansøgning, CV og selve jobsamtalen.

Gode råd til jobsøgning