Dagpenge ved smitte eller karantæne

Se dine muligheder for dagpenge og sygedagpenge, hvis du er ledig og bliver smittet med COVID-19 eller sendt i karantæne.

Senest opdateret 11. marts 2021

Dagpenge, hvis du bliver smittet med COVID-19 eller sendt i karantæne

Er du smittet eller i karantæne, har du som ledig ret til dagpenge i de første 14 dage af sygdomsperioden eller karantæneperioden. Er du fortsat syg efter de 14 dage, skal du tage kontakt til kommunen med henblik på sygedagpenge.

Du skal huske at melde dig henholdsvis syg og raskmeldt igen til Jobcenteret.

Hvis du er ledig og på supplerende dagpenge, skal du søge om sygedagpenge fra kommunen, se reglerne nedenfor. 

Husk at du skal melde dig ledig på Jobnet.dk, den første dag du er syg. Når du er rask igen, skal du huske at melde dig ledig på jobnet igen.  

Supplerende dagpenge, hvis du bliver smittet med COVID-19 eller sendt i karantæne

Hvis du modtager supplerende dagpenge og bliver syg eller hjemsendt på grund af karantæne, er det enten din arbejdsgiver, som udbetaler løn til dig under sygdommen, eller din kommune, som udbetaler sygedagpenge til dig.

Du skal være opmærksom på, at din arbejdsgiver kan anmode dig om at arbejde hjemmefra i karantæneperioden.

Diagnoser eller anbefalinger skal komme fra sundhedsmyndighederne

Vær generelt opmærksom på, det er sundhedsmyndighederne, der skal stille diagnosen eller udstikke en anbefaling om karantæne eller isolation, før du kan få sygedagpenge eller dagpenge.

FAQ om COVID-19

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har udarbejdet en FAQ med en række spørgsmål og svar om COVID-19 og dagpenge. De opdaterer løbende listen.

Gå til STAR's hjemmeside