Dagpengesatser

Se, hvilken sats du kan få som fuldtidsforsikret, deltidsforsikret eller dimittend.

Meld dig ind
Dagpenge Pr. måned
Fuldtidsforsikrede 19.322 kr.
Deltidsforsikrede 12.881 kr.

 

Dagpenge Pr. måned
Dimittendsats, fuldtid med forsørgerpligt 15.844 kr.
Dimittendsats, fuldtid uden forsørgerpligt 13.815 kr.
Dimittendsats, deltid med forsøgerpligt 10.562 kr.
Dimittendsats, deltid uden forsøgerpligt 9.210 kr.

 

Hvad vil det sige at have forsørgerpligt 

Beregning af sats

Hvis du er ledig for første gang, eller du har genoptjent retten til en ny periode med dagpenge, beregner vi din dagpengesats på baggrund af de 12 bedst lønnede måneder inden for de seneste 24 måneder. De 24 måneder skal ligge før din ledighed. Din dagpengesats bliver beregnet på timebasis, da du forbruger dine dagpenge pr. time.

Hvis du har haft færre end 12 måneder med lønindkomst inden for de seneste 24 måneder, skal alle månederne med lønindkomst inden for de seneste 24 måneder indgå i beregningen af din dagpengesats.

Har du ikke har haft en lønindtægt inden for de seneste 24 måneder, kan vi beregne din dagpengesats på grundlag af alle måneder med lønindtægt inden for de seneste 36 måneder.

Den højeste sats, du som fuldtidsforsikret kan få, er på 19.322 kr. om måneden (2021-tal). Det kræver, at du i gennemsnit har tjent mindst : 23.336 kr. om måneden (2021-tal). Er du deltidsforsikret, kan du højst få 12.881 kr. om måneden i dagpenge, og det kræver, at du i gennemsnit tjener 15.557. Der ingen mindstesats for, hvor mange dagpenge du kan få.

Har du først fået beregnet en dagpengesats, vil den ikke blive genberegnet, så længe du er ledig. På den måde bliver det mere attraktivt at tage lavere lønnet arbejde i kortere perioder, mens du er ledig.

Spar penge

DSA er Danmarks billigste a-kasse. Se her hvor meget du sparer ved at skifte til DSA (2021 tal)

Meld dig ind i Danmarks billigste a-kasse

Er du bioanalytiker, ergoterapeut, fysioterapeut, jordemoder, sygeplejerske eller radiograf? Vær med i Danmarks billigste a-kasse.

Meld dig ind