Bannerbillede

Eksamensteknik

Eksamensperioden kan være en hård periode, at komme igennem. Her får du 5 gode råd til, hvordan du kommer gennem eksamensperioden. Du får både konkrete forslag til, hvordan du kan gribe eksamenslæsningen an, og hvilke overvejelser du kan gøre dig i forhold til, hvad der fungerer bedst for dig i den travle tid.

 1. Vær velforberedt
  At være velforberedt til eksamen er en arbejdsproces, der tager tid, og kræver arbejdsindsats. Gå derfor i gang med de indledende forberedelser i god tid. God faglig forberedelse har samtidig en beroligende effekt.
 2. Overblik, struktur og prioritering
  Læs rammer og kriterier for din eksamen, og skab dig et overblik over pensum. Forhold dig til, om der er nogle fagområder, der er mere centrale end andre jf. målene for eksamen? Skab så en struktur for din eksamenslæsning, med en tidsplan og prioritering af indholdsdelene. Så har du en læseplan som styringsredskab.
 3. Tid og pause
  Vær realistisk med, hvad du kan nå og husk at give plads til andet end eksamenslæsning. Der skal være plads til at holde pauser og holde fri. Forhold dig derfor til, hvor mange timer du skal læse hver dag, og hvor mange timer kan du tillade dig at holde fri?
 4. Dine studiemetoder
  Overvej hvordan vil du gribe arbejdsprocessen an. Er der fx læsestof, der skal skimlæses for at få et godt overblik, mens andet bedst læses grundigt? Hvordan med noter og mindmaps? Kan du lave et resume efter hvert læst kapitel, uden at kigge i bogen? Så er du godt i gang med at lagre viden. Vælg til og fra, så du med dine læse- og notestrategier er mest effektiv. Og tal gerne højt med dig selv fx når du opsummerer, det hjælper også din hukommelse.
 5. Boost dig selv og afrund dagen
  Det er dig, der er drivkraften i din arbejdsindsats! Så boost dig selv og vælg til af det, der giver energi og gode forudsætninger til en høj arbejdskoncentration. Så hvad giver dig god energi? God mad, gode tanker om dig selv, fysisk aktivitet, socialt samvær? Afrund din dag med refleksion over hvad du har nået på dagen. Har du nået det, du skulle? Skal læseplanen justeres? Beløn gerne dig selv, når du er færdig med dagens læsning.Til top