Bannerbillede

Nyuddannet og snart i job

Er du nyuddannet og er der mindre end 6 uger til, du starter i job, eller til du går på barsel? Så har du mulighed for at blive omfattet af en såkaldt ”mindre intensiv indsats”, hvis du melder dig ledig.

Hvad betyder mindre intensiv indsats?

Når du er omfattet af ”mindre intensiv indsats”, behøver du ikke møde op personligt til samtaler hos os eller i jobcentret, i perioden indtil du starter på arbejde eller går på barsel. Fra 1. januar 2020 skal du ikke længere søge arbejde. Du kan dog stadig blive henvist til relevant arbejde af jobcentret, hvis de finder et job, der kan varetages i perioden. 

Kontakt dit jobcenter

Det er dit jobcenter, du skal kontakte, hvis du vil omfattes af ”mindre intensiv indsats”. Find dit jobcenter her: Mit jobcenter 

Husk at melde afbud til møder hos os

Når du har talt med jobcentret, er det vigtigt, at du hurtigst muligt ringer og melder afbud, hvis du allerede er indkaldt til møder hos os. 

Dine forpligtelser i de kommende uger 

Selv om du er omfattet af ”en mindre intensiv indsats”, har du stadig nogle forpligtelser, som du skal opfylde for at have ret til dagpenge: 

  • Importér dit CV til DSAjobsøger
    Har du ikke allerede importeret dit CV til DSAjobsøger, skal du gøre det med det samme. Dit CV skal være åbent, indtil du afmelder dig som ledig.
  • Henvisning til arbejde
    Hvis jobcentret henviser dig til relevant arbejde, der kan udføres i periode, har du pligt til at påtage dig dette.  

Du skal være tilmeldt på jobnet.dk indtil den dato, hvor du ikke længere er ledig. Du skal selv afmelde dig på jobnet.dk. Hvis du bliver ledig igen og ønsker dagpenge, skal du igen melde dig ledig på jobnet.dk. Du kan tidligst få dagpenge fra den dag, hvor du er tilmeldt igen.

 

Til top