Bannerbillede

Nyuddannet og snart i job

Er du nyuddannet og er der mindre end 6 uger til, du starter i job, eller til du går på barsel? Så kan du muligvis blive omfattet af en såkaldt ”mindre intensiv indsats”, hvis du melder dig ledig.

Dit jobcenter bestemmer, om du kan få "mindre intensiv indsats"

Det er dit jobcenter, der bestemmer, om du kan få "mindre intensiv indsats". Du skal derfor kontakte dem, for at høre om dine muligheder. Find dit jobcenter her: Mit jobcenter 

Hvad betyder mindre intensiv indsats?

Når du er omfattet af ”mindre intensiv indsats”, behøver du ikke møde op personligt til samtaler hos os eller i jobcentret, i perioden indtil du starter på arbejde eller går på barsel. Fra 1. januar 2020 skal du ikke længere søge arbejde. Du kan dog stadig blive henvist til relevant arbejde af jobcentret, hvis de finder et job, der kan varetages i perioden. 

Husk at melde afbud til møder hos os

Når du har talt med jobcentret, er det vigtigt, at du hurtigst muligt ringer og melder afbud, hvis du allerede er indkaldt til møder hos os. 

Dine forpligtelser i de kommende uger 

Selv om du er omfattet af ”en mindre intensiv indsats”, har du stadig nogle forpligtelser, som du skal opfylde for at have ret til dagpenge: 

  • Importér dit CV til DSAjobsøger
    Har du ikke allerede oprettet dit CV på Jobnet.dk og importeret det til DSAjobsøger, så skal du gøre det med det samme. Dit CV skal være søgbart, indtil du afmelder dig som ledig.
  • Henvisning til arbejde
    Hvis jobcentret henviser dig til relevant arbejde, der kan udføres i periode, har du pligt til at påtage dig dette.  

Du skal være tilmeldt på jobnet.dk indtil den dato, hvor du ikke længere er ledig. Du skal selv afmelde dig på jobnet.dk. Hvis du bliver ledig igen og ønsker dagpenge, skal du igen melde dig ledig på jobnet.dk. Du kan tidligst få dagpenge fra den dag, hvor du er tilmeldt igen.

 

Til top