Bannerbillede

Nyuddannet med job

Tillykke med din uddannelse!

Selv om du har fået arbejde, skal på barsel eller fortsætter på en ny uddannelse, er der alligevel et par ting, du skal huske at gøre, hvis du vil sikre dig retten til dagpenge, hvis du på et tidspunkt får brug for at søge om dagpenge.

Snart i job
Har du fået job med ansættelse i nær fremtid  og ønsker at modtage dagpenge i perioden inden, du går i job, skal du IKKE følge denne guide. Følg i stedet guiden: Nyuddannet uden job. Er der mindre end 6 uger til, du starter i job eller går på barsel, har du mulighed for at blive omfattet af en såkaldt "mindre intensiv indsats". Læse mere om det under: Ledig nu - men snart i job

Husk de magiske 14 dage
Du skal skifte status fra studerende til nyuddannet eller (hvis du ikke har været studiemedlem) melde dig ind senest 14 dage efter din sidste eksamen. Ellers kan du miste retten til dagpenge, hvis du bliver ledig på et senere tidspunkt. Følg guiden herunder, så du er sikker på, at huske det hele.

Har du fået fuldtidsarbejde?Er du studiemedlem?

Du skal huske at skifte status fra studerende til nyuddannet ved at udfylde blanketten ”Skift til nyuddannet”, uanset om du bliver ledig, går i arbejde, på barsel eller fortsætter på en ny uddannelse.

Udfyld blanketten ”Skift til nyuddannet

Når du udfylder blanketten ”Skift til nyuddannet”, skal du svare nej til spørgsmålet "Søger du om dagpenge?", hvis du går i arbejde lige efter endt uddannelse.

Du kan udfylde blanketten allerede dagen efter din sidste eksamen og senest 14 dage efter din sidste eksamen. Læs mere om, hvordan du skifter status.

VIGTIGT:Glemmer du at skifte status inden for de 14 dage, mister du retten til dagpenge, og du kan først få ret til dagpenge igen, når du opfylder et indkomstkrav.Er du ikke studiemedlem?

Har du ikke meldt dig ind hos os som studiemedlem, kan du gøre det allerede dagen efter din sidste eksamen og senest 14 dage efter din sidste eksamen.

Udfyld blanketten ”Ansøgning om medlemskab”.

I blanketten skal du under ”Grund til optagelse” sætte kryds i feltet ”Nyuddannet”, så melder du dig ind og skifter status til nyuddannet samtidig.

VIGTIGT:Glemmer du at melde dig ind som medlem hos os inden for de 14 dage,mister du retten til dagpenge, og du kan først få ret til dagpenge igen, når du opfylder et indkomstkrav.Er du betalende medlem?

Det er vigtigt, du skifter status fra lønmodtager til dimittend efter endt uddannelse, hvis du skal søge om dagpenge på baggrund af din uddannelse. Har du haft lønarbejde, siden du blev optaget som medlem hos os eller en anden a-kasse, skal du måske søge om dagpenge på baggrund af dit lønarbejde. Kontakt os, hvis du er i tvivl.

Du skal skifte status, uanset om du bliver ledig, går i arbejde, på barsel eller fortsætter på en ny uddannelse.

Udfyld blanketten Skift til nyuddannet.

VIGTIGT: Glemmer du at skifte status inden for de 14 dage,mister du retten til dagpenge, og du kan først få ret til dagpenge igen, når du opfylder et indkomstkrav.

Har du fået deltidsarbejde?

Har du fået deltidsjob, skal du skifte status fra studerende til nyuddannet ved at udfylde blanketten ”Skift til nyuddannet”.1. Skift til nyuddannet
Udfyld blanketten ”Skift til nyuddanne”.

Du har mulighed for at søge om supplerende dagpenge, når du arbejder på nedsat tid. For at få supplerende dagpenge skal du samtidig med dit arbejde være aktivt jobsøgende og stå til rådighed for arbejdsmarkedet.
2. Søg om supplerende dagpenge

Vil du søge om supplerende dagpenge, skal du huske at give os besked. Det gør du ved at skrive det på blanketten ”Skift til nyuddannet”. Derefter vurderer vi, om du har ret til supplerende dagpenge samtidig med dit arbejde, og hvordan det skal trækkes fra i dine dagpenge.

Læs mere om reglerne for supplerende dagpenge.

Skal du på barsel?

Skal du på barsel, skal du også skifte status fra studerende til nyuddannet ved at udfylde blanketten ”Skift til nyuddannet”.

Udfyld blanketten ”Skift til nyuddannet”.

Kontakt os, hvis du skal på barsel efter endt uddannelse. Barselsdagpenge udbetales af Udbetaling Danmark, men det er os, der indberetter til Udbetaling Danmark, at du skal på barsel.

Skal du læse videre?

Skal du læse videre, skal du stadig huske at skifte status fra studerende til nyuddannet.

Udfyld blanketten Skift til nyuddannet.

Læs mere om ”Skift status – selvom du læser videre”.


Til top