Skal du skifte status, når du bliver kandidat?

Du kan muligvis få dagpenge som lønmodtager, hvis du forud for din videregående uddannelse var ledig eller lønmodtager og har beholdt dit medlemskab hos os eller en anden a-kasse under din uddannelse.

Er det tilfældet, skal du i visse situationer ikke skifte status til nyuddannet.

Har du ret til dagpenge som lønmodtager, kan det nemlig nogle gange betale sig at gøre brug af denne dagpengeret i stedet for dagpengeretten som nyuddannet, da dagpengesatsen for en lønmodtager kan være højere end dagpengesatsen for en dimittend.

Når vi skal vurdere, om du har optjent ret til dagpenge som lønmodtager, skal du som fuldtidsforsikret have haft en samlet indkomst på mindst 243.996 kr. (SU regnes ikke med som indtægt) inden for de seneste 3 år. Arbejdet skal ligge inden for perioder, hvor du har været medlem af en a-kasse. Din sats beregnes inden for de seneste 2 år. Du skal have tjent 23.322 kr.( brutto) i snit pr. måned, for at få højeste sats som er på 19.322 kr. ( brutto) pr. måned.

Vi anbefaler derfor, at du kontakter os, så kan vi vurdere, om det bedst kan betale sig for dig at skifte status til nyuddannet eller ej.

Uddanner du dig udenfor vores fagområde?

Afslutter du en uddannelse uden for vores fagområder, skal du muligvis overflyttes til en anden a-kasse, hvis du vil have dagpenge på baggrund af din uddannelse.

Husk, du skal melde dig ind i den nye a-kasse som nyuddannet senest 14 dage efter, du har bestået sidste eksamen, da dette tæller som at skifte status fra studerende til nyuddannet. Herefter bliver du overflyttet til den nye a-kasse fra den første i den måned, hvor du har din sidste eksamen.

Læs om betingelserne for ret til dagpenge som lønmodtager.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 33 15 10 66.
Du kan også skrive til os via Indbakken på Mit DSA.

Se åbningstider