Bannerbillede

Skal du skifte status, når du bliver kandidat?

Du kan muligvis få dagpenge som lønmodtager, hvis du forud for din videregående uddannelse var ledig eller lønmodtager og har beholdt dit medlemskab hos os eller en anden a-kasse under din uddannelse. Er det tilfældet, skal du i visse situationer ikke skifte status til nyuddannet.

Har du ret til dagpenge som lønmodtager, kan det nemlig nogle gange betale sig at gøre brug af denne dagpengeret i stedet for dagpengeretten som nyuddannet, da dagpengesatsen for en lønmodtager kan være højere end dagpengesatsen for en dimittend. 

Vi anbefaler derfor, at du kontakter os, hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre. Så vi kan vurdere, om det bedst kan betale sig for dig at skifte status til nyuddannet eller ej. 

Har du fået job, er det vigtigt, at du ringer til os. Så kan vi vurdere, om det kan betale sig for dig at skifte status.  

Det er vigtigt, at du ringer i umiddelbar forbindelse med din sidste eksamen og senest 14 dage efter din sidste eksamen, da det er sidste frist for at skifte status fra studerende til nyuddannet. 

Uddanner du dig udenfor vores fagområde?

Afslutter du en uddannelse uden for vores fagområder, skal du muligvis overflyttes til en anden a-kasse, hvis du vil have dagpenge på baggrund af din uddannelse. 

Husk, du skal melde dig ind i den nye a-kasse som nyuddannet senest 14 dage efter sidste eksamen, da dette tæller som at skifte status fra studerende til nyuddannet. Herefter bliver du overflyttet til den nye a-kasse fra den første i den måned, hvor du har din sidste eksamen. 

Læs om betingelserne for ret til dagpenge som lønmodtager

 

Til top