Studiejob - Kom i gang med jagten

Der er mange veje til at finde et godt studiejob. Vi har samlet nogle ideer til, hvordan du kan gribe jagten på studiejobbet an.

Brug netværket

Leder du efter job, så er det en rigtig god ide at sprede budskabet til din omgangskreds, studiekammerater, familie og venner. Studiejobs bliver ofte besat uden formelle opslag, og derfor kan det være givende at gøre opmærksom på, at du søger studiejob.

Læs mere om at bruge dit netværk aktivt


Søg uopfordret

Er der et særligt sted, hvor du gerne vil arbejde, kan det ikke betale sig at vente, til du ser et jobopslag. Du kan sende en uopfordret og målrettet ansøgning. Ring dog først til arbejdsgiveren og hør, hvad der er brug for. Den viden skal du bruge, når du søger job uopfordret. Når du søger uopfordret, er det dig, der har taget et initiativ, så følg gerne op med en kontakt til arbejdsgiveren en uge efter, at du har søgt. 

Søg i jobbankerne på nettet

DSAjobsøger er en digital søgemaskine, der gør det lettere at finde jobs inden for sundhedsområdet, men også mange andre typer jobs og studiejobs. Du kan også oprette en jobagent, der sender dig en mail med ledige jobs. Mange uddannelsesinstitutioner har også opslagstavler med studiejobs eller en jobbank, hvor både studiejobs, projektideer og praktikmuligheder annonceres.

Prøv DSAjobsøger

Involver dig i frivilligt arbejde

Har du allerede et studiejob men uden særligt meget fagligt indhold, og vil du gerne udvikle dine personlige og faglige kompetencer i en særlig retning, kan du overveje, om du også skal i gang med at udføre frivilligt arbejde. Et frivilligt arbejde kan give vigtige erfaringer, der udover at stille dig godt på arbejdsmarkedet, ofte vil opleves meget meningsfyldt og udvide dit netværk. Undersøgelser viser, at frivilligt arbejde styrker din trivsel.  Flere digitale jobbanker annoncerer også frivilligt arbejde.

Se portalen med frivillige jobs

Hvis du har studiejob, når du er ved at være færdig med din uddannelse

Der er forskellige regler for, hvordan du skal afslutte dit studiejob for at undgå at få karantæne, når du bliver færdig med din uddannelse. Karantæne betyder, at du ikke kan få dagpenge de første 3 uger.

Her er 5 scenarier. Se, hvor du skal være opmærksom:

1. Ansat på kontrakt

Er du ansat på en kontrakt, kan du undgå karantæne, hvis du selv siger op og fratræder din stilling inden din sidste eksamen. Det er vigtigt, at dit opsigelsesvarsel er udløbet, og at din sidste arbejdsdag ligger inden din sidste eksamen.

2. Vikar eller tilkaldevagt

Er du ansat som løs vikar/tilkaldevagt uden kontrakt, skal du selv sige op og fratræde din stillingen inden din sidste eksamen, hvis du vil undgå karantæne.

3. Du bliver opsagt 

Ophører dit studiejob på en bestemt dato i din kontrakt, eller opsiger din arbejdsgiver dig, får du ikke karantæne.

4. Dagpengeret under studiet

Har du ret til dagpenge under studiet, fordi du fx er dimitteret fra en anden uddannelse inden for de sidste to år, eller opfylder beskæftigelseskravet, så sørg for, at din arbejdsgiver opsiger dig. Opsiger du selv din stilling, får du 3 ugers karantæne.

5. Fortsæt med studiejobbet

Vil du forsætte med dit studiejob efter uddannelsen, mens du søger arbejde, kan du ansøge du om supplerende dagpenge. Du har mulighed for at få supplerende dagpenge i 30 uger inden for en periode på 104 uger (2 år). For at få supplerende dagpenge skal du have ret til dagpenge i minimum 14,8 timer om måneden. 

Inden du går i gang med at arbejde eller tjene penge, samtidig med at du får dagpenge, skal du give os besked. Vi skal have oplysningerne om dit arbejde for at vurdere, hvordan din indtægt skal trækkes fra dine dagpenge.


Til top