Før- eller efterløn?

 

I perioden 1. januar til 30. juni 2018 kan du tage stilling til, om du vil melde dig ud af efterlønsordningen og dermed få dit efterlønsbidrag udbetalt skattefrit, eller om du blive i efterlønsordningen og fortsat betale til din efterløn.

Du skal kort sagt vurdere, om du vil beholde muligheden for at trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet tidligere, eller om du har brug for pengene nu og hér. Om det er en fordel for dig at få tilbagebetalt dit efterlønsbidrag skattefrit, afhænger både af din alder, dine arbejdsmuligheder og dine forventninger til de kommende år på arbejdsmarkedet. Men det er helt op til dig at vurdere hvilket valg, der er rigtigt.

Overvej fordele og ulemper, før du træffer dit valg
For at gøre det nemt for dig har vi her på siden samlet al information om de forhold, du bør overveje, så du kan træffe dit valg på et trygt og oplyst grundlag. Du kan også finde information på Facebook og i ’Min Indbakke’ på Mit DSA, hvor vi har sendt dig et brev om muligheden for at få dit efterlønsbidrag udbetalt skattefrit. 

Mit DSA kan du fra den 1. januar 2018 se, hvad du har indbetalt til efterløn og vælge, om du vil have dit efterlønsbidrag udbetalt skattefrit. Træf dit valg på Mit DSA.

 
Til top