På barsel som ledig

Barselsdato
Du kan gå på barsel fire uger minus en dag før din terminsdato. Hvis din terminsdato fx er 18. februar 2016, er datoen for din barsel således d.  22. januar 2016. 

Betingelser:
For at få ret til barselsdagpenge, skal du opfylde følgende krav:

  • Du skal have været medlem af en a-kasse i mindst 1 år. 
  • Du skal som fuldtidsforsikret have haft en samlet indkomst på mindst 223.428 kr. inden for de seneste 3 år. Du kan højst medregne 18.619 kr. pr. måned (2017-tal). Indkomsten skal du have haft, mens du har været medlem af en a-kasse.
     

Der gælder særlige regler for nyuddannede, studerende og andre uden tilknytning til arbejdsmarkedet. Du kan læse mere om  disse regler under Betingelser for barsel her på siden.

Antal uger
Hvis du er gravid og skal på barsel, har du ret til at gå fra ca. 4 uger før forventet fødsel. Når du har født, har du ret 14 ugers barsel, mens faderen/ medmoderen har ret til 2 uger, der skal holdes inden for de første 14 uger. Efter 14-ugersperioden har I som forældre samlet ret til 32 ugers barsel, som I selv kan fordele mellem jer. 

Sådan ansøger du:
Barselsdagpenge udbetales af Udbetaling Danmark. Når du er ledig og skal på barsel, skal du give DSA besked. Vi indberetter herefter til Ubetaling Danmark, at du skal på barsel. Det kan vi tidligst gøre den dag, du går på barsel og senest 1 uge herefter. Vi bestræber os dog på at indberette din barsel til Udbetaling Danmark hurtigst muligt. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til dette.  

Når vi har sendt indberetningen, modtager du herefter et brev 'Søg om barselsdagpenge' fra Udbetaling Danmark, hvor du bliver bedt om at gå ind på deres selvbetjeningsløsning ’Din Barsel’ på borger.dk for at søge om barselsdagpenge.


Til top