Ferie under konflikt og lockout?

Særlig info til dig, der er i arbejde.

15. marts 2018

Ferie med feriedagpenge – for dig der er i job

Som reglerne er, må du som udgangspunkt ikke påbegynde ferie, hvis din arbejdsplads er ramt af strejke eller lockout. Du kan heller ikke få feriedagpenge i den periode, din arbejdsplads er omfattet af konflikt/ lockout. Har du fået udbetalt feriedagpenge på forhånd, vil vi kontakte dig og bede dig betale penge tilbage, hvis de dækker dage i konfliktperioden. Konflikt eller ej; du kan desværre ikke overføre feriedagpenge til næste ferieår, hvis du ikke kan nå at bruge dem inden 1. maj 2018. 

Hvad der sker med selve feriedagene afhænger af din ansættelse og overenskomst. Grundreglen er, at de udskydes til afholdelse senere, så har du købt rejse eller ophold, kan udgiften være tabt. Vi anbefaler derfor, at du kontakter din fagforening og hører nærmere.

En ekstraordinært god nyhed

Nu er den gode nyhed imidlertid, at mange medlemmer kan se frem til kompensation, hvis de har deres forsikringer hos Bauta. Det har formand for Din Sundhedsfaglige A-kasse, Anni Pilgaard, været med til at sikre. Som medlem af bestyrelsen hos Bauta, har Anni Pilgaard opnået, at de, der har bestilt rejse før 1. marts 2018 – og som ikke kan komme afsted pga. konflikten/ lockouten – helt ekstraordinært kan få udgifterne til rejsen dækket gennem deres rejseforsikring med afbestillingsdækning hos Bauta.

Læs mere om Bautas dækning af ferierejser under konflikt.

Bauta står også bag den lønsikring, du kan tegne som medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse. Bauta er et medlemsejet forsikringsfællesskab for bl.a. de 6 sundhedsfaggrupper, der er medlemmer af Din Sundhedsfaglige A-kasse.

Flere spørgsmål? Kontakt din fagforening

Er du i arbejde, og har du påbegyndt din ferie, før eller samtidig med, at konflikten/lockouten træder i kraft, kan du fortsætte ferien som planlagt medmindre du modtager feriedagpenge. Har du yderligere spørgsmål omkring ferie under konflikt/lockout, skal du kontakte din fagforening.

Ferie under konflikt - hvis du er ledig

Er du ledig, kan du som udgangspunkt godt holde ferie og få udbetalt feriedagpenge under en konflikt. Der kan gælde særlige regler afhængig af konfliktens omfang.

Til top