3 nyuddannede medlemmer fik job på deres første CV-møde

Normalt skal et CV-møde hjælpe nyuddannede i gang med deres jobsøgning. Men 3 nyuddannede sygeplejersker nåede aldrig i gang med deres jobsøgning. De fik nemlig alle et job på deres første CV-møde.

15. oktober 2018

Ofte er der ikke langt fra ide til handling i DSA. På et CV-møde fik karrierekonsulenterne Majken Romm og Jytte Baagø nemlig matchet 3 sygeplejerskemedlemmer til ledige stillinger i Sundhedsenhederne Vest i Aarhus – en metode, der ikke er blevet anvendt før.

DSAs karrierekonsulenter tænker ud af boksen
Mandag formiddag modtog DSA en stor jobordre fra afdelingsleder Rena Christou, som efterlyste 3 sygeplejersker til Sundhedsenhederne Vest.

”Normalt søger vi i vores database for at finde de helt rette kandidater til de ledige stillinger, som arbejdsgiverne sender til os. Men da de manglede flere sygeplejersker meget akut i Sundhedsenhederne Vest, måtte vi tænke ud af boksen”, siger Majken Romm.

”Samme uge havde vi et CV-møde, hvor mange af deltagerne var nyuddannede sygeplejersker. Så vi greb chancen og inviterede både Rena Christou og tillidsrepræsentant Lonni Libenholdt med på CV-mødet, så de kunne præsentere de ledige stillinger for vores medlemmer”, uddyber Jytte Baagø.

CV-møde efterfulgt af job-speeddating
Rena og Lonni præsenterede de ledige stillinger på CV-mødet og holdt derefter korte jobinterviews som en slags speeddating.

”Vi talte med de interesserede sygeplejersker. Her fik vi hurtigt forventningsafstemt, hvad de ønskede, og hvad vi i Sundhedsenhederne Vest søgte efter. På den måde fandt vi ud af, om der var grobund for en formel jobsamtale”, fortæller Lonni Libenholdt.

Christel Bruun, en af de 3 sygeplejersker, som fik et job på CV-mødet, var selv positiv over for konceptet:

”Jeg synes, det var en virkelig god ide at invitere en arbejdsgiver med og holde de små screeningsamtaler. For her finder begge parter jo hurtigt ud af, om det er noget eller ej”, fortæller Christel Bruun.

Dagen efter havde Christel en jobsamtale, og den efterfølgende tirsdag havde hun sin første arbejdsdag ved Sundhedsenhederne Vest.

En win-win-situation
I flere år har DSA fungeret som rekrutteringspartner for arbejdsgivere i sundhedssektoren. Her matcher DSAs karrierekonsulenter hvert år over 400 jobsøgende medlemmer med ledige stillinger, som arbejdsgiverne sender ind. 

Det var et nyt påfund at invitere en arbejdsgiver med på et CV-møde, der ellers har til formål at hjælpe jobsøgende i gang med deres jobsøgning. Men 3 sygeplejersker nåede aldrig rigtig i gang i deres ledighedsperiode, før de havde et job på hånden.

”Det er, hvad man kan kalde en ren win-win-situation”, siger Rena Christou.

”Vi har længe ville ansætte nyuddannede sygeplejersker i det, vi kalder for ’uddannelsesstillinger’. Så da DSA tilbød dette samarbejde, kunne vi søsætte vores ide – og så gav det os 3 dygtige nye kollegaer, som matcher os rigtig godt”, fortæller Lonni Libenholdt. 

Få hjælp til at finde din næste medarbejder her. 

 

Til top