Opsagt? Brug os allerede i opsigelsesperioden

Der er hjælp at hente i a-kassen, hvis fyresedlen lander på dit bord. Se her, hvordan du kan bruge os, uanset om du bliver opsagt individuelt eller som en del af en større fyringsrunde.

06. november 2018

Det er altid rarest selv at beslutte, hvornår man vil videre til et nyt job. Derfor kan det ramme hårdt, hvis arbejdsgiveren træffer beslutningen for dig - og måske endda som en del af en større fyringsrunde, hvor I er flere der skal ud og kæmpe om de samme job.  Når arbejdsgivere varsler fyringer, står vi i Din Sundhedsfaglige A-kasse klar med en udstrakt hånd. Vi samarbejder med fagforeninger og arbejdsgivere om forskellige tilbud allerede i opsigelsesperioden: 

Varslingsmidler giver muligheder

Ved større fyringsrunder kan arbejdsgivere i samarbejde med jobcentre søge en særlig pulje med varslingsmidler. Vi er altid opmærksomme på -  og vejleder både arbejdsgivere og foreninger om - den mulighed. Varslingsmidler kan fx bruges til opkvalificering af medarbejdere eller til jobsøgningsforløb for opsagte allerede i opsigelsesperioden. 

Jobsøgningsworkshop

Vi skræddersyer jobsøgningsworkshops til medlemmer, der rammes af nedskæringer. Vores karrierekonsulenter har alle en sundhedsfaglig baggrund og indgående kendskab til det sundhedsfaglige arbejdsmarked. Vi rådgiver og vejleder dagligt både ledige og beskæftigede medlemmer i bl.a. jobsøgning og karriereafklaring. Med kontorer i både København, Fredericia, Aarhus og Ålborg har vi også et godt lokalt kendskab. Hvorvidt vi tilbyder en jobsøgningsworkshop på lige netop din arbejdsplads, afhænger af vores samarbejde med de faglige organisationer. Er du i tvivl, så kontakt din lokale tillidsrepræsentant. 

Find alle ledige stillinger med DSAjobsøger 

Med DSAjobsøger behøver du kun søge job ét sted. Det er vores helt egen jobsøger, som samler alle ledige stillinger på det sundhedsfaglige arbejdsmarked. Udover opslåede ledige stillinger, så samler DSAjobsøger også de stillinger, vi får ind direkte fra de mange arbejdsgivere, som vi har kontakt med. Find dit næste job på dsa.dk/jobsoeger.

Deltag i vores temamøder

Vi holder løbende temamøder om emner som positiv psykologi, netværk, jobsøgning, LinkedIn og mindfulness. Temamøderne er gratis for alle medlemmer. De kan give dig konkrete redskaber til at håndtere de udfordringer, der fylder hos dig. Se alle temamøder og tilmeld dig her.

Brug vores karrieretilbud til at blive afklaret

Uanset om du er ledig, i job eller opsagt, har vi karrieretilbud, der matcher din situation. Vores karrieretilbud består af individuelle samtaler (telefoniske) med vores dygtige karrierekonsulenter, hvor I sammen stiller skarpt på det emne, du ønsker. Du kan fx få sparring på dit CV, en konkret ansøgning eller blive afklaret i forhold til dit arbejdsliv eller dine uddannelsesmuligheder. Læs mere og book et karrieretilbud her.

Tag de første skridt med vores Karriereunivers

På vores dsa.dk finder du vores Karriereunivers. Her kan du betjene dig selv og finde de svar på alle tider af døgnet. Karriereuniverset er et godt sted at starte, hvis du er blevet opsagt og søger inspiration til næste skridt i dit arbejdsliv. Find bl.a. gode råd til jobsøgning, tips til selvstændige og vejledning om jobrettede tilbud som trainee og virksomhedspraktik. Besøg vores Karriereunivers her. 

Bestil vores bog - Førstehjælp til dit arbejdsliv

I vores bog ”Førstehjælp til dit arbejdsliv” finder du gode råd og relevante sundhedsfaglige cases, som du kan få glæde af, når du søger nye karriereveje. Bogen giver konkrete input til, hvordan du beskriver dine kompetencer og laver en skarp elevatortale. Den giver også gode råd til at komme i gang efter stress eller sygdom, eller hvis du vil springe ud som selvstændig. Bliver du ledig, får du bogen i trykt form, når du kommer til dit første møde hos os. Men du kan allerede nu bestille den gratis e-bog her.

Stressvejledning

Det kan opleves som et stort pres pludselig at stå uden job. Undersøgelser viser, at ledige er mere stressede end folk i job. Som medlem hos Din Sundhedsfaglige A-kasse kan du booke en telefonisk samtale med vores stressvejledere. Det er særligt relevant for dig, der oplever symptomer på stress.  Det kan fx være glemsomhed, dårlig søvn, aggressiv og mindre social adfærd, øget forbrug af stimuli, eksem og måske forværring af sygdomme. Samtalen kan hjælpe dig med, hvordan du håndterer din stress. Læs mere og book stressvejledning her.

Til top