Nyuddannede slipper for sparekniven denne omgang

I sidste uge kom et hemmeligt notat frem. Regeringen ville forringe dagpengene for nyuddannede for at lette skatten på aktiehandlen. Men efter store protester fra DSA og landets andre a-kasser kan nyuddannede ånde lettet op. Dagpengene bliver ikke brugt til at finansiere erhvervspakken.

15. november 2017

”I DSA er vi lettede. Regeringens forhandlinger i den forgangne weekend mundede ikke som frygtet ud i forrykte forringelser for vores dimittender til gavn for aktionærer” siger Anni Pilgaard, formand i DSA.

”Det er positivt, at der enten blev lyttet til os og andre a-kasser eller at beslutningstagerne bare fik tænkt sig om en ekstra gang,” tilføjer Anni Pilgaard.

DSA holder et vågent øje på politiske udspil
Nyuddannede – de såkaldte dimittender – slap i denne omgang og kommer derfor ikke til at stå uden forsørgelse de første 4 måneder efter endt uddannelse. Men Regeringen har stadig planer om at skære på beskæftigelsesområdet med en ny refusionsmodel, som skal finansiere erhvervspakken.

”Selvom vi og vores dimittender slap fri af sparekniven i denne omgang, så bevarer vi et vågent øje på politiske udspil. Vi kan nemlig konstatere, at Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale i stedet har besluttet, at store dele af erhvervs- og vækstaftalen skal finansieres gennem en ny refusionsmodel på beskæftigelsesområdet, ” pointerer Anni Pilgaard.  

Og det er en skidt sammenblanding af væksttiltag, mener Anni Pilgaard: ”Det er altid vigtigt, at vækst også fremmes i samfundet ved at ledige kommer i beskæftigelse. Vi bekymrer os over, at den nye model og besparelse kan få konsekvenser for kommunerne og betyde, at ledige fra 2019 får ringere aktiveringsmuligheder fra jobcenteret i forhold til at komme i job.”

Vi vil kæmpe mod stramninger
Signalet fra DSAs formand er klart: ”DSA vil kæmpe i mod urimelige stramninger på beskæftigelsesområdet – også dem vi selv går fri af. Men først og fremmest gør vi os dagligt umage med at være dér for vores mere end 95.000 medlemmer i Din Sundhedsfaglige A-kasse. Vores fokus er at hjælpe, formidle jobs og yde den vejledning, som får medlemmerne i job. Det har vi stor succes med,” slutter Anni Pilgaard.

 

Til top