Ny politisk aftale: I 2018 kan du få skattefri tilbagebetaling af dit efterlønsbidrag

28. juni 2017

I ønsket om at få flere danskere til at blive på arbejdsmarkedet frem for at gå på efterløn eller pension, tilbyder Folketinget danskerne at få refunderet indbetalte efterlønsbidrag. Det kan tidligst ske fra den 1. juli 2018. Til den tid vil det være skattefrit. Om det er en fordel for dig at få tilbagebetalt dit efterlønsbidrag skattefrit afhænger af både din alder og dine forventninger til de kommende år på arbejdsmarkedet.

I DSA vil vi give vores medlemmer den information, der er nødvendig, for at træffe egen beslutning på et sagligt og oplyst grundlag. Informationen giver vi i perioden 1. januar til 30. juni her på dsa.dk, i servicemails, på DSAs Facebook-side og selvfølgelig direkte i ’Min indbakke’, hvis du har muligheden for den skattefri tilbagebetaling.

Sådan får du tilbagebetaling
Hvis du har indbetalt efterlønsbidrag og endnu ikke har nået din efterlønsalder, vil du få muligheden for at beslutte dig for en eventuel tilbagebetaling i perioden mellem 1. januar og 30. juni 2018. Selve udbetalingen af det skattefri beløb vil først kunne ske fra den 1. juli 2018. 

For DSA er det vigtigt at understrege, at det er dit personlige valg, om du vil fortsætte indbetalingen af efterlønsbidrag eller vælger at få tilbagebetalt bidraget. Vi vejleder og informerer dig selvfølgelig på et oplyst grundlag, så du kan træffe det rigtige valg.  

Efterløn og skattefri præmie
En større andel af DSAs medlemmer har i dag valgt at betale efterlønsbidrag. Det giver dem mulighed for at gå på efterløn nogle år før folkepensionen. Det kan ske enten ved at forlade arbejdsmarkedet helt eller ved at arbejde på nedsat tid eller kun i perioder - og kombinere arbejde med efterløn. 

Alle, der indbetaler til efterløn har adgang til at få udbetalt en skattefri efterlønspræmie på op til ca. 156.000 kr., når de skal på folkepension. Størrelsen af den skattefri præmie afhænger af, hvor mange arbejdstimer du har haft de sidste år forud for folkepensionen. 

DSA udbetalte i 2016 87 mio.kr til vores medlemmer i skattefri præmie.

Til top