Det afrikanske eventyr banede vejen for drømmejobbet

Camilla gik med en drøm om at arbejde som ergoterapeut i Afrika, når hun fik eksamensbeviset i hånden. Drømmen blev hurtigt en realitet, og Camilla fik sit livs eventyr. Hvad hun ikke havde regnet med var, at hendes afrikanske eventyr siden hen banede vejen for drømmejobbet i Danmark.

24. november 2017

Camilla Strauss blev færdiguddannet som ergoterapeut i januar 2014, og var mere end klar på at udleve sin drøm om at arbejde som ergoterapeut i Afrika. Men større rejser kræver planlægning, så Camilla arbejdede på et botilbud for senhjerneskadede voksne, indtil rejsen var klar.

”Efter at have været ansat der i lidt over ét år, var turen blevet planlagt, og jeg var klar til at rejse til Cape Town, Sydafrika. Her havde jeg fået kontakt til en organisation for ergoterapeuter, der arbejdede med børn, Kula Foundation,” siger Camilla.

Artiklen fortsætter under billederne

 

Et eventyr med everhvervserfaring
I Afrika arbejdede Camilla som frivillig ergoterapeut flere forskellige steder med børn i alle aldersgrupper.

”De første 2 uger arbejdede jeg og en anden ergoterapeut på de såkaldte Farm Schools. Her lærte vi, hvordan vi kunne guide lærerne i, hvordan de skulle undervise børnene i forhold til deres alder. Efter de 2 uger startede vores frivillige arbejde på Durbanville Childrens Home – et børnehjem for tvangsfjernede børn. Her trænede vi deres fin- og grovmotoriske færdigheder, trænede farver og tal, og hver morgen havde vi de yngste (2-4 år) til en legetime,” fortæller Camilla ivrigt.

Camilla fik også arbejde på en skole for børn med fysiske og psykiske handicaps, hvor hun samarbejdede med fysioterapeuter. Sidste del af rejsen blev tilbragt med de helt yngste:

”Som det sidste sted var vi ved Huis Thembiso, som er et Safe House for babyer, der er blevet skrevet op til adoption. Her lavede vi forskellige lege og øvelser med babyerne, som oftest var mellem 1 uge og 3 måneder,” uddyber Camilla.

”Hele opholdet har været utrolig spændende, og jeg har lært en hel del om mig selv og om forskellen på ergoterapi i Danmark og i Sydafrika,” slutter Camilla.

Fra drømmerejse til drømmejob
Drømmerejsen kunne krydses af listen. Nu handlede det om at finde drømmejobbet i Danmark. Camilla ville arbejde som børneergoterapeut. 

”Da jeg kom hjem, gik jeg kun ledig i 1,5 måned. Jeg søgte både opfordret og uopfordret mange forskellige steder. Men det var en af mine uopfordrede ansøgninger, som skaffede mig en virksomhedspraktik på en døgninstitution for handicappede børn i Aabenraa. Virksomhedspraktikken blev til et barselsvikariat, og nu er det blevet til en fastansættelse,” fortæller Camilla tilfreds.

Camillas passion for børneergoterapi blev realiseret på flere forskellige måder og på flere kontinenter. Hun fik sit livs eventyr, og Camillas målrettethed skaffede i sidste ende hendes drømmejob. 

Vil du også i virksomhedspraktik?
Som nyuddannet ergoterapeut, fysioterapeut eller sygeplejerske kan du også komme i virksomhedspraktik ligesom Camilla. Kontakt vores karrierekonsulenter på telefon 33 15 10 66, og hør mere om dine muligheder.

Vil du følge i Camillas fodspor?
Har du lyst til at vide mere om de steder, Camilla arbejdede som frivillig? Så kan du læse mere her:

På House of Thembiso bor der lige nu 6 babyer, hvor den ældste er 4 måneder. De venter alle på at blive adopteret. Læs mere her.

På Durbanville Childrens Home bor der 144 børn fordelt på 12 huse i alderen 2-18 år. Alle er blevet tvangsfjernet fra deres hjem. Læs mere her

Friends Day Centre er en skole i Cape Town for børn, unge og voksne med handicaps. Læs mere her

 

Til top