DSA: Ny aftale om frivilligt arbejde styrker netværket

Regeringen og en række partier har øget grænsen for, hvor mange ugentlige timer dagpengemodtagere og efterlønnere må lave frivilligt arbejde. Det kommer især ledige medlemmer til gode, mener DSAs formand Anni Pilgaard.

29. august 2017 |  Dagpenge

Dagpengemodtagere og efterlønnere får nu lidt længere snor til at gå frivilligt til hånde i almennyttige foreninger, efter at regeringen sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Radikale Venstre har indgået en aftale om frivilligt arbejde.
 
Nu må dagpengemodtagere nemlig arbejde frivilligt i op til 10 timer om ugen, mens efterlønnerne må være aktive i 15 timer om ugen uden at blive modtrukket i ydelse. Det er godt nyt for ledige medlemmer af DSA.

”Det er ingen hemmelighed, at et godt netværk ofte kan forkorte vejen til et job. Og lige præcis frivilligt arbejde er et godt sted at pleje og udbygge netværket. DSAs medlemmer er især kendetegnet ved at arbejde med mennesker og relationer, og med den nye, brede aftale får ledige medlemmer nu endnu bedre mulighed for at gøre en forskel og samtidig finde vejen til et job,” siger DSAs formand Anni Pilgaard.

Må ikke tage jobbet fra andre
Regeringen lagde i sit oprindelige udspil op til at fjerne begrænsningen på, hvor mange timer ledige og efterlønnere måtte arbejde om ugen. Men det blev underkendt i den endelige aftale. Et fornuftigt resultat, mener DSAs formand.

”Vi er glade for, at der stadig er et loft for, hvor mange timer der må arbejdes i den lokale forening. Det er godt for både den lediges jobchancer og lokalsamfundets sammenhængskraft, at der udføres frivilligt arbejde. Men vi må på ingen måde havne i en situation, hvor frivillige overtager jobfunktioner, som normalt varetages af lønnet personale,” siger Anni Pilgaard.

Det frivillige arbejde må kun inkludere et minimum af driftsopgaver. Grænsen for omfanget af driftsopgaver vil blive defineret i en vejledning, efter lovforslaget bliver vedtaget. 

De nye regler for frivilligt arbejde for dagpengemodtagere og efterlønnere forventes at træde i kraft 1. januar 2018 og vil blive evalueret efter 2 år.

 

Til top