Seniormedlemskab

DSA er også en a-kasse for dig, som har nået folkepensionsalderen. Vi kan tilbyde dig forskellige medlemsfordele, alt efter om du er ledig eller aktiv på arbejdsmarkedet. Du kan fx få hjælp til at skifte retning i dit arbejdsliv og komme med på temamøder, hvis du er ledig.

Har du nået folkepensionsalderen, og har du en sundhedsfaglig uddannelse eller kandidatuddannelse inden for sundhedsområdet, har du mulighed for at melde dig ind i DSA som seniormedlem. Du kan blive seniormedlem af DSA, hvis du har nået folkepensionsalderen og har en af følgende uddannelser:

  • Bioanalytiker
  • Ergoterapeut
  • Fysioterapeut
  • Jordemoder
  • Radiograf
  • Sygeplejerske

Du kan også blive seniormedlem, hvis du har en kandidatuddannelse inden for sundhedsområdet. 

Du kan optages som kandidat, lønmodtager, selvstændig erhvervsdrivende eller som ledig. Du kan godt være medlem af DSA, selvom du ikke er medlem af en faglig organisation.  

Temamøder 

DSA tilbyder en række temamøder til medlemmerne. Ledige seniormedlemmer kan deltage og blive klogere på fx mindfulness, positiv psykologi, netværk og meget andet. Læs mere om temamøderne her.

Socialrådgivning

DSA har som en af de eneste a-kasser socialrådgivere ansat til at hjælpe medlemmerne med spørgsmål og udfordringer, som ligger ud over almindelig medlemsservice. Er du seniormedlem i ansættelse, kan du få hjælp og vejledning i forbindelse med sygdom og sygedagpenge. Vores socialrådgivere kan også vejlede dig om pasningsorlov, hvis en nærtstående bliver ramt af alvorlig sygdom eller handicap. Læs mere om dine muligheder for socialrådgivning her.

Karrierecoaching

DSA's karrierecoachingsamtaler hjælper dig med jobsøgningen, hvis du stadig er aktiv på arbejdsmarkedet og gerne vil videre i karrieren. Læs mere om karrierecoaching her.

Dit kontingent som seniormedlem

Det koster 83 kr. om måneden at være seniormedlem af DSA. Det svarer til det almindelige administrationsbidrag og opkræves hvert kvartal.

Frister for optagelse

  • Som lønmodtager eller ledig kan du søge optagelse, hvis du har en sundhedsfaglig uddannelse inden for en af vores 6 faggrupper
  • Som selvstændig kan du søge optagelse, når du begynder at drive din virksomhed
Meld dig ind  ​
​Overflytning fra en anden dansk a-kasse 
​Overflytning fra en anden dansk a-kasse 
​Overflytning fra en anden dansk a-kasse 

Til top