Netværk

Netværk er i sin rene form forbindelser mellem enheder. Nogle er kun en lille smule mere formaliserede end et tilfældigt møde, andre er meget komplekse og har en høj grad af intensitet, afhængighed og frekvens mellem deltagerne. Nogle netværk er IT-understøttede og kommunikationen mellem deltagerne foregår digitalt, mens man i andre mødes fysisk. Gennemgående for alle typer netværk er, at drivkraften i vid udstrækning er deltagernes egen motivation og lyst og afhængig af deltagernes evne og vilje til at give for at modtage.

Kom godt i gang

Der er rigtigt mange måder, hvorpå du kan komme i gang med at netværke. Her er nogle få råd:

 • Opret en profil på Linkedin og søg på personer, du gerne vil i kontakt med. Fx. tidligere studiekammerater og kollegaer
 • Find muligheder for netværk og netværksdeltagelse blot ved at ’Google’ ordet: Netværk for
 • Besøg hjemmesider for din uddannelsesinstitution, faglige organisation mv. og find muligheder for at deltage i netværk
 • Spørg om visitkort og noter navn, titel, email, telefonnummer på personer du møder, og som du tænker, at du vil kunne netværke med
 • Gem og anvend deltagerlister til konferencer, kurser eller møder - noter dig dine egne personlige kommentarer om vedkommende, og skab mulighed for få kontakt med vedkommende evt. ved en ”tak for sidst email”
 • Lav autosignatur på din email og gør dine kontaktoplysninger let tilgængelige for modtageren – det er i sig selv et visitkort.
 • Lav et CV evt. med et foto og send det pr. email til familie, venner, tidligere kollegaer mv. - så de kan sende det videre rundt i deres netværk (oplys ikke dit cpr.nr. o.lign.)

Husk også at pleje dit netværk ved at følge op på dine kontakter, ellers slukker de.

Professionel på LinkedIn

Med LinkedIn kan du udvide dit netværk samtidig med, at du kan få ny viden og erfaring om din branche. LinkedIn er et socialt medie, som drejer sig om dit professionelle liv. Din profil kan du nemt og gennemskueligt tilpasse på mange måder, så du får fremhævet præcis de kvalifikationer, som du ønsker.

Det er nemt at komme i gang, når du tilmelder dig som bruger. LinkedIn guider dig igennem alle muligheder, og de fortæller dig også, hvornår din profil er allerbedst udnyttet. Efter at LinkedIn har hjulpet dig i gang, skal du skræddersy din profil efter, hvad dit professionelle liv drejer sig om. Selve profilen indeholder alle de elementer, som du sikkert kender fra dit eget CV. Dit profilbillede står øverst i venstre hjørne af din profil, erhvervserfaring står struktureret listet op, og du har mulighed for at tilføje specifikke kvalifikationer og anden erfaring.

Sundhedsfagligt netværk på LinkedIn?
Med LinkedIn er det blevet let at vise, hvem du er på en let tilgængelig måde, der i sidste ende styrker dit faglige netværk. Det kan være med til at holde dig bedre opdateret på, hvad der foregår i dit/andres arbejdsliv.

Sundhedssektoren er godt repræsenteret på LinkedIn, og der er flere potentielle arbejdsgivere, end man faktisk skulle tro. Hospitalerne er massivt tilstede og i takt med den hastige udvikling af danske brugerprofiler, dukker der flere private arbejdsgivere op.

Networking og dit omdømme på sociale medier
LinkedIn er ikke kun er en jobdatabase men et socialt medie, hvor du har mulighed for at interagere med dit netværk. Dog er det vigtigt, at du husker at adskille din adfærd, da dette forum er mere professionelt rettet end på fx Facebook.

Det er vigtigt, at du bruger tid på at holde dit netværk ved lige, fx ved at dele nogle relevante artikler, skrive anbefalinger til kolleger eller give ’likes’ på dine kontakters profiler.

Vi har samlet de bedste råd til, hvordan du bedst kan bevæge dig på LinkedIn:

 • Din profil skal være velskrevet og gennemskuelig.
 • Skil dig ud og vær kreativ. Hold ikke alt for fast i de traditionelle CV råd, men prøv dig frem
 • Dit netværk er vigtigst. Jo flere kontakter jo bedre.
 • Netværk aktivt, men undgå at markedsføre dig selv. Giv andre anbefalinger og likes på statusopdateringer og sørg for at være med i faglige netværksgrupper.
 • Bed kun om anbefalinger fra tætte kontakter i dit netværk.
 • Giv, og du vil få igen. Det er velkendt, at jo mere du roser mennesker på den måde LinkedIn tilbyder, jo mere ros vil du også få tilbage.

Kom i gang på LinkedIn

Få mest muligt ud af din LinkedIn profil


Til top