Bannerbillede

Selvstændig

Her kan du læse mere om dine muligheder for at få dagpenge som selvstændig. 

Kan du få dagpenge som selvstændig indlejer, hvis du bliver sendt hjem?

Du kan ikke få dagpenge, hvis du er selvstændig, arbejder som indlejer på fx en klinik og er blevet sendt hjem af ejeren – også selv om du er rask og ikke er i karantæne.

Driver du selvstændig virksomhed som hovedbeskæftigelse, kan du kun få dagpenge, hvis lukker din virksomhed og afmelder den alle offentlige registre. Bemærk, fra den dag du lukker din virksomhed, går der 3 uger, før du kan få dagpenge.

Er din selvstændige virksomhed din bibeskæftigelse, kan du få supplerende dagpenge, hvis opfylder betingelserne for supplerende dagpenge.

Selvstændig – er du syg eller sendt i karantæne?

Som selvstændig kan du få sygedagpenge fra kommunen, hvis du bliver du sendt hjem, fordi du er syg, eller fordi du er blevet sat i karantæne på grund af risiko for smitte. Det kræver, du har en sygedagpengeforsikring. Har du ikke det, kan du først få sygedagpenge efter 14 dages sygdom.

Læs mere om sygedagpenge her.

Kompensation til selvstændige og freelancere

Oplever du mere end 30 pct. nedgang i din virksomheds omsætning som konsekvens af COVID-19, kan du blive kompenseret for op til 75 pct. af dit omsætningstab - dog maksimalt 23.000 kr. pr. måned. 

Har du en medarbejdende ægtefælle i virksomheden, kan kompensationen udgøre op til 46.000 kr. pr. måned.

Muligheden for kompensation løber i perioden 9. marts til 9. juni. Det er et krav, at din virksomhed ikke har mere end 10 fuldtidsansatte, og at omsætningen tidligere har været over 15.000 kr. pr. måned i snit.

Læs mere om, hvordan du får kompensation her.

Få personlig vejlending om, hvordan din virksomhed håndterer situationen med COVID-19.

Kompensation til selvstændige uden et CVR-nummer

Det er ikke nødvendigt at have et CVR-nummer for at få kompensation. Oplever du et fald i din B-indkomst på 30 pct., kan du blive kompenseret op til 75 pct. - maks. 23.000 kr. pr. måned.

Kompensation for faste udgifter 

Som selvstændig og freelancer kan du også få kompensation for dokumenterbare faste udgifter, herunder fx husleje, renteudgifter og uopsigelige kontraktbundne udgifter i en periode (fx leasing).

Faste udgifter kompenseres er følgende:

  • 80 pct., hvis omsætningsnedgangen har været på 80-100 pct.
  • 50 pct., hvis omsætningsnedgangen har været på 60-80 pct.
  • 25 pct., hvis omsætningsnedgangen har været på 40-60 pct.

Forbudsramte selvstændige bliver kompenseret 100 pct.

Er du som selvstændig ramt af regeringens midlertidige forbud mod at drive forretning for at mindske spredning af COVID-19, bliver du kompenseret 100 pct. af de faste udgifter, som er omfattet af ordningen, så længe forbuddet gælder.

 

 

 


Til top