Bannerbillede

Dagpenge ved smitte, karantæne og "stuearrest"

Senest opdateret 26. marts 

Kan du få dagpenge, hvis du bliver smittet, sendt i karantæne eller anbefalet "stuearrest"?

Smittet eller sendt i karantæne?
Er du smittet eller i karantæne, har du som ledig ret til dagpenge i de første 14 dage af sygdomsperioden eller karantæneperioden. Er du fortsat syg efter de 14 dage, skal du tage kontakt til kommunen med henblik på sygedagpenge.

Er du ledig i forvejen, skal du huske at melde dig henholdsvis syg og raskmeldt igen til Jobcenteret. 

Er du blevet anbefalet "stuearrest" af myndighederne?
Har du været ude at rejse i særlige risikoområder, anbefales det, at du bliver hjemme i to uger efter, du har forladt området. Sundhedsmyndighederne kan også anbefale, du bliver hjemme i en periode, hvis du har været et særligt sted på et givet tidspunkt m.v. Det betyder ikke, at du er i karantæne eller i isolation, men at du er i en særlig risikozone.

Har du modtaget dagpenge forud for anbefalingen om at blive hjemme, kan du fortsætte med at få dagpenge. Du skal give a-kassen og jobcentret besked om, at du har fået en anbefaling  den førstkommende hverdag. Du skal også afgive en tro- og loveerklæring til a-kassen om årsagen til, at du bliver hjemme. Du skal fortsat være tilmeldt som ledig på jobcentret, men du skal ikke søge arbejde.

Kan du få supplerende dagpenge, hvis du bliver smittet eller sendt i karantæne?

Hvis du modtager supplerende dagpenge og bliver syg eller hjemsendt på grund af karantæne, er det enten din arbejdsgiver, som udbetaler løn til dig under sygdommen, eller din kommune, som udbetaler sygedagpenge til dig. Du skal være opmærksom på, at din arbejdsgiver kan anmode dig om at arbejde hjemmefra i karantæneperioden.

Diagnoser eller anbefalinger skal komme fra sundhedsmyndighederne

Vær generelt opmærksom på, det er sundhedsmyndighederne, der skal stille diagnosen eller udstikke en anbefaling om karantæne eller isolation, før du kan få hhv. sygedagpenge, dagpenge og supplerende dagpenge.


Til top